Itsenäisyyspäivän halko

Itsenäisyyspäiväksi tein kääretorttua. Huvitti, kun iltasella blogeja selatessani löysin Kermaruusulta lähestulkoon samanlaisen tortun! Koristelun vain olin tehnyt omalla tavallani. Halko tortusta muodostui ihan sen takia, että kokonainen torttu ei olisi mahtunut tarjoilualustalle… Koristeena vaahtokarkkimassasta tekemiäni muratin lehtiä sekä jouluisia “marjoja” samasta massasta. Pehmeät, kullan väriset sokerihelmet ripottelin myös pinnalle. Eskarilaisen tekemä pieni suomenlippu pääsi myöskin kakkua koristamaan!

IMG_4881

Tässäpä ohje halkoon:

Pohja:

4 munaa
1 1/4 dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta 
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti munavaahdon joukkoon. Levitä peltille, leivinpaperin päälle. Paista 225 astetta, n. 7-10 min.

Kumoa kääretorttu sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Kostutus:
appelsiinilimsaa

Täyte:

1 prk (2½dl) Flora Vispiä
1 pkt (200g) appelsiinituorejuustoa
100g Pandan tummaa suklaata
50g Maraboun maitosuklaata
1 rkl sokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto, suklaasula ja sokeri. Levitä jäähtyneelle ja kevyesti kostutetulle kääretorttupohjalle ja kääri rullalle. Anna maustua hetki jääkaapissa ja leikkaa “haloksi”, eli toisesta päästä torttua pala pois ja siirrä se “oksaksi” sivulle.

Kuorrutus:

1 prk (2½ dl) Flora Vispiä
100g  Pandan tummaa suklaata

Vaahdota kerma ja lisää siihen sulatettu suklaa. Sekoita. Kuorruta kakku. “Puumaisen” kuvion pintaan saa esim. haarukalla vetelemällä. Koristele haluamallasi tavalla.

2 Comments

  1. Maistuu varmasti hyvältä ja jouluiselta. Kaunis jouluinen koristus. Miten tuo flora vispi vaahto käyttäytyy, kun siihen sekoittaa suklaasulaa joukkoon? Kestäisikö pursotuksen? Haluaisitko kertoa mielipiteesi, mitä kermaa/kasvirasvasekoitetta suosittelet, jos haluaa saada näyttävän kuorrutteen kakulle? Minusta ainakin kermoissa on melko paljon eroa, minkälaista vaahtoa saa aikaan…Itse tykkäisin pursotella ja koristella siten, että kerma ei menisi rakeiseksi ja säilyisi valkoisena.

  2. Tarja: Kiitos kommentista. Flora vispi ei ainakaan minulle ole koskaan suuttunut, kun olen siihen suklaasulaa sekoittanut. Vatkaan ”kerman” vaahdoksi ja sekoitan siihen sulatetun, hieman jäähtyneen suklaan. Ja olen tätä vaahtoa myöskin pursottanut ongelmitta.

    Mitä tuohon kakun päälle suosittelemiseen tulee, niin itse tykkään ehdottomasti käyttää juuri tuota Flora Vispiä. Sillä tulee tasainen, kuohkea ja valkoinen pursotusjälki. Tosin aika-ajoin kyseinen tuote on käyttäytynyt surkeasti: ei ole vatkautunut kunnolla, vaikka miten on yrittänyt. Tämä on pitkän aikaa ollut Flora Vispin ”ongelma”, ajoittain… Mutta edelleenkin, monen pettymyksen jälkeen, ostan aina juuri tätä, kun tarvin kermaa 🙂 Ei siitä voi luopua, niin ehdottoman hyvä tuote se kuitenkin on!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *