Legomopo- kakku (laktoositon)

Nuorelle miehenalulle pyydettiin pientä, kuuden hengen kakkua, jossa olisi mansikkamoussea ja suklaata. Aikuisten toive oli, että kakku olisi “mahdollisimman vähän makea”. Hmm… Ensin ajattelin, että voiko tosiaan suklaasta ja mansikasta saada vähän makeaa, mutta kai se onnistui. Kakun pinnalle toivottiin figuurina Legon motocrosspyörää ja ukkelia. En saanut moposta muovailtua näköistä, joten maalasin sen pastaväreillä vaahtokarkkimassan päälle ja leikkasin muotoonsa. Ukkelin tein figuurina. Taisi olla tämä legoukko käynyt punttiksella, kun oli niin kovin rotevan oloinen Silmänisku

IMG_5110

Kakussa kahden munan tumma kakkupohja. Kostutus appelsiinilimsalla, väleissä mansikkamoussea, johon lisäsin Brunbergin tummaa suklaata rouheena. Huom! Mansikkamoussen tuorejuusto, kerma ja ranskankermakin siis laktoosittomana, toisin kuin ohjeessa mainitaan. Kakun pinnalla vaahtokarkin makuisesta sokerimassasta levy, jonka päälle tein “legonappuloita” ja nuo koristeet. “Hiekka” keksinmurua, nimi laktoosittomasta suklaasta. Pursotukset Valion laktoositonta kermaa.

Onnittelut Eetulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *