Pienen tytön ristiäiskakku

Minulta pyydettiin kakku ristiäisiin, jossa kastettiin pieni, ihana tyttönen. Toiveena oli malvan kukkia, jotka olisivat värisävyltään jotain pinkin ja liilan väliltä… Samoin tuo vaippaan ja mekkoon puettu tyttövauva tuohon päälle samoilla värisävyillä. Ja toivottiin myöskin, että kakussa olisi jotenkin esillä lumi, vauva kun syntyi lumiseen vuodenaikaan. Kakun pinnasta haluttiin tasainen ja valkoinen, reunoille piti jotenkin saada “lumista” tunnelmaa pursotuksin. Näitä kaikkia sitten yritin toteuttaa tällä tuloksella:

IMG_5090

Kakussa on kahdeksan munan vaalea kakkupohja, kostutus appelsiinilimsalla. Väleissä sipaisu mansikka-vaniljahilloa sekä tämä mansikkamousse. Kakun päällinen vaahtokarkin makuista sokerimassaa. Massan alla sekä pursotukset Flora Vispiä.

Tässä vielä koristeita lähemmin. Kaikki tehty Fun Cakesin vaniljan makuisesta sokerimassasta, osaa itse värjäten. Lisänä tomuvärejä ja kimalteita. Kukkien sisäosia yritin elävöittää pastavärienkin avulla.

IMG_5092

Onnea ja enkeleitä vielä pienelle, rakkaalle tytöntyllerölle ja koko perheelle!!

11 Comments

 1. Tavattoman suloinen ja kaunis kakku! Ihanan värinen kokonaisuus, tykkään kyllä enemmän kuin tavallisesta vaaleanpunaisesta.

 2. Pioni, minustakin nätti sävy. Oli vaan tavattoman vaikea saada toisesta annoksesta massaa saman värinen kun ensimmäinen loppui pikkasen kesken… Mukava kyllä, kun ihmiset esittää toiveita kakkujen suhteen – siinä on itsellekin haastetta!

 3. <3 Kiitos Reija! Kakku oli todella kaunis! oot kyllä tosi taitava ja maistuikin hyvälle! tuota vauvaa ei sitten millään malttaisi edes syödä, sen verran kakkua eilisestä juhlista jäljellä ;=)! kiitos yhteistyöstä, oli kiva miettiä ja suunnitella sitä yhdessä! ja tyytyväinen olen lopputulokseen! t.Pirjo ja pikku-Malva (Lumi Maria:)

 4. ps. Reija, kysymys: Oon tenhy joitain hahmoja marsipaanista, mutta onkohan sokerimassaa helpompi työstää?

 5. Kiitos Pirjo itsellesi! Mukava tosiaan oli suunnitella ja kuunnella toiveita. Olen itsekin ihan tyytyväinen lopputulokseen, kaiken jälkeen.

  Itse en nykyisin tee marsipaanista juuri mitään, en tykkää siitä. En mausta enkä sen työstämisestä. Mutta nää on makuasioita, toiset tykkää väkertää marsipaanilla, toiset jollain muulla. Itse käytän nykyään oikeastaan pelkästään tuota vaahtokarkkimassaa. Sen ominaisuudet on vaan niin mainiot, makua myöten! 🙂 Kannattaa kokeilla sitä!

 6. Ihana koristelu ja tunnelma kakussa. Millaisella muotilla olet kukat tehnyt? Ovat upeita.

 7. Johanna, kiitos! Kukkiin ei minulla ole muottia, vaan ihan vaan pienimmällä omistamallani sydänmuotilla tein lehdet ja pienensin ja muokkasin niitä sitten vielä käsin. Olisikin ihana, jos olisi tähän kukkaan muotti! Itsekin tykkäsin, ihania kukkasia ovat nuo malvan kukat.

 8. Ihana kakku! Mistä olet tuon vauvamuotin ostanut?

 9. Hei! Todella upea ja viehättävä kakku! <3 Onko tekemiäsi koristeita mahdollista ostaa jostakin tai suostuisitko tekemään tälläisen vauvakoristeen tilauksesta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *