Suklaakakku

Ystäväni tekemänä sain maistaa tätä kakkua ensimmäistä kertaa kauan sitten. Nyt teki mieli leipoa jotain ihan vaan kotiin, ja olihan tähän alunperin erityinen syykin, mutta ei siitä sen enempää… Kakku oli jälleen kerran aivan ihanaa, kahvin kanssa suorastaan terapeuttinen elämys! Nam! Ja tosi helppo tehdä, jokainen osaa tämän valmistaa, vaikkei mikään jauhopeukalo olisikaan. Koristeeksi laitoin kaapista jämäkukan ja lehtiä sekä vaaleanpunaisia koristesokerirakeita.

IMG_5100IMG_5102

Ohje on täältä.

Laitan ohjeen tähän itselleni muistiin, sillä uskon että tätä kakkua tulee tehtyä vielä toistekin. Ohje on tässä vapaasti suomennettuna, kuten sen itse tein. Huom! Tein pohjan yhdessä osassa, poiketen alkuperäisestä ohjeesta.

Suklaakakku Deluxe

Pohja:
• 4 1/4 dl vehnäjauhoja
• 4 3/4 dl sokeria
• 1 1/4 dl kaakaojauhetta
• 1 tl leivinjauhetta
• 2 tl ruokasoodaa
• 2 isoa munaa
• 2 1/2 dl vahvaa kahvia
• 2 1/2 dl piimää
• 1 1/4 dl kasvisöljyä
• 1 rkl vaniljauutetta

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Siivilöi kuivat aineet isoon kulhoon. Lisää loput aineet ja sekoita muutamia minuutteja. Kaada taikina vuokaan ja paista n. tunti uunin keskitasolla. Anna pohjan jäähtyä n.15 minuuttia ennen kumoamista. Kakku kannattaa leikata vasta kun se on kokonaan jäähtynyt.

Suklaa-Toffee kuorrutus
• 300 g huoneenlämpöistä voita
• 5 dl tomusokeria
• 1 dl kaakaojauhetta
• 200 grammaa tummaa suklaata hienonnettuna
• 1 dl kuohukermaa
• 1 vaniljatanko

Sulata suklaa lämpöä kestävässä kulhossa kuuman vesikattilan päällä tai mikroaaltouunissa. Laita sivuun ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja kaakaojauhe vähän kerrallaan ja vatkaa sekaisin. Lisää sulatettu suklaa ja vatkaa vielä hetki. Halkaise vaniljatanko puoliksi, raaputa pois siemenet ja sekoita ne kermaan. Lisää kerma seokseen ja sekoita sileäksi ja kiiltäväksi.

Kakun täyttäminen ja kuorruttaminen

Aseta ensimmäinen kakkupohja kakkupahvin ja tarjoilualustan päälle. Levitä kerros täytettä pohjalle. Nosta toinen kakkupohja täytteen päälle ja täytä kakku samalla tavalla loppuun saakka.

Kun kakku on täytetty, laita suklaatäytettä kakun päälle ja lopuksi reunoille. Jotta saat kakun reunoista tasaiset, vedä lastalla pitkin kakun reunoja. Koristele strösseleillä tai haluamallasi tavalla.

Kakku säilyy jääkaapissa ilmatiiviissä astiassa 3-4 päivää. Ota kakku esille 30 minuuttia ennen tarjoilua.

11 Comments

 1. Joo, mahtaa olla hyvää, kun melkein litra sokeriakin…

 2. Kyllä, tämä todellakin oli hyvää. Mutta kuten Vilma tuossa totesikin, sokeria on paljon. Mutta jos on paljon sokeria, rasvaa ja suklaata, niin voiko se muuta olla kuin hyvää?! 🙂

  Eipä sitä voi kuin pienen palasen maistaa, kun tulee makean nälkä tyydytettyä. Ja tosiaan, ei kai tällaista kukaan joka päivä syö?! Joten Vilma, kokeilemaan vaan, jos alkoi tehdä mieli 😉

 3. Vaniljauute ei ole pakollinen, itsekin olen sen jättänyt joskus pois. Se on kuitenkin kirjattuna alkuperäiseen ohjeeseen, joten siksi siitä on maininta reseptissä. Jollain kertaa korvasin itse sen vaniljasokerilla, tosin ehkä sitten sokerin määrästä kannattaa nappasta pikkusen pois?!

 4. Hei, kokematon leipuri täällä kyselee vaahdotetaanko tuo täytteen kerma vai tuleeko se nestemäisenä tuonen joukkoon? 🙂

 5. Siiri, kerma laitetaan nestemäisenä joukkoon. Ei tarvitse vaahdotusta. Leipomisen iloa! 🙂

 6. Voi hyvät hyssykät. Olen painiskellut koko aamun kakkuohjeesi kanssa. Tehnyt kaksi pohjaa ja molemmista tuli ruislimppuja muodoltaan ja kilttiä sisuksiltaan. Noudatin ohjeen mittoja tuiki tarkasti ja tein just niin kuin ohje antoi ymmärtää. Paljon täytekakkuja tehneenä mummona en nyt käsitä tämän kakun sisältöä. Mikäli täwstä nyt kakku tulee, niin en ainakaan tee heti uutta. Saas nähdä miten saan päälisen onnistumaan. Tästä piti tulla 7 vuotis kakku lapsenlapselleni, mutta… Kerro mitä olis pitänyt tehdä toisin. ”mummo”

 7. Arja, harmi jos kakku ei meinaa onnistua! Itse olen tämän ohjeen netistä löytänyt, ja tehnyt monen monta kakkua juuri samalla ohjeella, ja aina on onnistunut. Olen myöskin maistellut muiden tekemänä samaa kakkua, ja samanlaista, yhtä herkullista, ollut…

  En valitettavasti osaa auttaa sinua, en ymmärrä miten tuon ohjeen voisi ymmärtää väärin…

 8. Hei Reija! Kiitos kun vastasit. En tiedä minäkään. Kakusta tuli tiikkiä. Liikaa vehnäj vai? Olisiko se pitänyt tehdä jo eilen, että vähän kostuisi? Kuivaa täytekakkua en siedä, enkä koskaan tee, vaan hyvin kostean. Kakkutaikinan maku oli jotain aivan kamalaa???
  Päälisen sain paikalleen, mutta en kauniisti, enkä koristeita kaiverrettua. Minkälainen koostumus tästä taikinasta piti tulla? Toinen oli tosi kova ja toinen vähän pehmeämpi, kun vähensin vehnäj. Onko suhteet on? Entä öljy? Onko sillä mitään väliä? Suututtaa tosi paljon. Mietin jo ostokakkua! Kohta jo mentävä juhliin. Voi Apuva! ”mummo”

 9. No voihan nenä! Tuo kakkupohja on itsessään tosi pehmoinen, ei kovin kostea. Itse olen yleensä himpun verran kostuttanut pohjia esim. limsalla täyttäessä, vaikka ohjeessa sitä ei ohjeisteta tekemään. Itsekin tykkään tosi mehevästä kakusta, ja minusta tämä on sellainen, varsinkin jos hieman kostuttaa pohjia. Mutta ei tosiaan samassa suhteessa kuin tavallista täytekakkua!

  Tuo täytehän on sellainen, että juuri valmistettuna se on sellaista samettisen pehmeää kreemiä, todella helposti levitettävää. Jääkaapissa se sitten tottakai hieman kovettuu, kun siinä on niin paljon voita. Mutta huoneenlämmössä se taas pehmenee, ja kakku on helppo leikata.

  Pohjataikina on ehkä hieman vahvemman oloista kuin esim. tavallisen täytekakkupohjan taikina, mutta pohja valmiina on pehmoinen. Taikinana jo pohja on hyvänmakuinen, meillä lapset kilvaten kulhoa aina rappaa 🙂 Pohja ei itsesään ole niin makea kuin voisi kuvitella, koska kakku valmiina, täytteineen on sitten ihan kyllin makea. Täytehän on tosi makea.

  Kuten aiemmin totesin, olen itse tehnyt tätä kakkua jo moneen kertaan, eri makuisia suklaita käyttäen. Esim. viimeksi nyt viikonvaihteessa kun juhlimme nuorimman lapsemme ristiäisiä, tein sinne appelsiinisuklaisen version. Ai että oli taas hyvää!

  En lähtisi vähentelemään jauhojen määrää, se saattaa aiheuttaa vaan lisää harmia… Ölynä olen käyttänyt yleensä ihan ruokaöljyä, kerran laitoin oliiviöljyä, jota käytän ruuanvalmistuksessa. Ei mielestäni ole mitään eroa kumpaa käyttää.

  Joka kerta olen tehnyt tällä samalla ohjeella, ja aina on onnistunut. En voi ymmärtää, miksi siitä sinulla tulee niin ihmeellistä 🙁 Mielestäni tämä on maailman helpoin kakkupohja tehdä, kun sitä ei tarvitse edes vatkailla hirveästi, vaan sekoittaa hyvin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *