Hedelmäinen rahkatorttu

Näin lähikaupan mainoslehtisessä herkullisen oloisen ohjeen, jota päätin testata heti. Vein tortun mukanani, kun menimme ystäväperheen uutta kotia ihastelemaan. Oli kyllä hyvää, varsinkin vaniljajäätelön kanssa! Ohjeessa torttu tehtiin kaupan valmiiseen murotaikinapohjaan, mutta halusin tehdä myös pohjan itse. Tein sen sitten ihan peruspohjan yhdellä ohjeistani.

IMG_5133

Tässäpä resepti, kuten tortun itse tein:

Pohja:
150g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää sitten loput aineet. Sekoita tasaiseksi ja painele voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:
1 prk (250g) maitorahkaa
1 prk Flora Vispiä
3 kananmunaa
1 sitruunan raastettu kuori
½ dl sitruunamehua
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Sekoita rahkan joukkoon Flora Vispi, munat, sitruunan raastettu kuori ja mehu, sokeri sekä vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi ja kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Paista torttua 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 30-40 minuuttia. Anna jäähtyä.

Pinnalle:
säilykepersikkaa kuutoina
hedelmäcoctailia
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria

Levitä hedelmänpalat jäähtyneen piirakan päälle. Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kun liemi kiehahtaa uudelleen, nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä pari minuuttia. Lusikoi lientä hedelmien päälle ensin ohuelti ja sitten runsaammin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *