Minttusuklaamuffinssit

Isompien lasten ensimmäisen kouluviikon päätteeksi teimme pienten kanssa herkkumuffinsseja. Oli niin herttaisen näköistä, kun kolme pikku täystuhoa istui pöydän ääressä leivontamyssyt päässään ja jakoivat taikinaa vuokiin ja upottivat niihin suklaita! Kaikista mukavinta kuitenkin poikien mielestä oli tuo koristelu – kun sai tökkiä pieniä vaahtokarkkeja ja suklaarusinoita kuorrutteen päälle! Meillä oli oikein mukava aamupäivä pienten kanssa, ja pikkupojat nauttivat ajatuksesta, että saivat tehdä koululaisille yllätyksen! Iloiset kasvot

Reseptin näihin muffinsseihin nappasin Kinuskikissalta, muokkasin sitä vain mieleisekseni. Muffinsseja tuli tästä taikinasta n. 24 kpl, josta suurin osa meni pakkaseen odottamaan uutta tarvetta. Olivat kyllä hyviä ja meheviä muffinsseja!

IMG_5199

Minttusuklaamuffinssit

150g margariinia
1½ dl sokeria
2 munaa
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2½ rkl kaakaojauhetta
1½ dl maitoa / kermaa (laitoin Flora Vanillaa)
1 levy suklaata (laitoin Maraboun Minttukrokanttisuklaata)

Kuorrutus:

100g margariinia
1½ rkl kaakaojauhetta
5tl vaniljasokeria
2rkl maitoa (laitoin Flora Vanillaa)
tomusokeria

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne vuorotellen kerman / maidon kanssa vaahtoon. Rouhi puolet suklaasta ja lisää taikinaan kevyesti sekoittaen.

Nostele muffinssivuokien pohjalle pieni nokare taikinaa ja painele joka vuokaan pieni pala suklaata. Nosta sitten vuokiin lisää taikinaa. Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia.

Kiehauta kattilassa kuorrutuksen ainekset, lukuunottamatta tomusokeria. Vatkaa sitten seoksen joukkoon tomusokeria sen verran, että massasta tulee notkeaa ja sopivaa pursotukseen. Pursota kuorrute jäähtyneiden muffinssien päälle ja koristele ne haluamallasi tavalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *