Mustaherukkakakku

Saimme vieraita, ja tein heidän kanssaan herkuteltavaksi tällaisen kakun. Itse pidän todella paljon mustaherukasta, ja mielestäni tämä kakku oli todella herkullinen! Mutta kaikki eivät olleet samaa mieltä, varsinkin lasten mielipiteitä kakku jakoi. Koristeeksi vuolin valkosuklaasta koukeroita ja lastuja, nonparelleja sekä mustaherukkatertun lehtineen.

IMG_5191

Mustaherukkakakku

Pohja:

2 pötköä Domino-keksejä
50g sulatettua margariinia

Täyte:

6 liivatelehteä
pari rkl vettä
250g mustaherukoita
1½ dl sokeria
2 prk (a´250g) maitorahkaa
1 prk Flora Vispiä
½ prk Flora Vanillaa

Murskaa keksit ja sekoita ne sulaan rasvaan. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle.

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Soseuta marjat. Vatkaa Flora Vispi ja Vanilla vaahdoksi ja sekoita siihen rahka ja soseutetut marjat sekä sokeri. Sekoita myös kuumaan vesitilkkaan sekoitetut liivatelehdet ohuena nauhana joukkoon. Kaada vuokaan pohjan päälle.

Anna hyytyä kylmässä vähintään 4-5h tai yön yli. Koristele.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *