Kinuski-vadelmaihanuus

Yhden pojan kummit tulivat kylään, ja tarjolle tein mm. tätä kakkua. Näin ohjeen Chocomumin blogissa, ja kiinnostuin siitä heti. Alkuperäinen ohje on ilmeisesti Kinuskikissalta. Oli kyllä herkullinen kakku, mutta olen parempiakin maistellut… Varmaan tulee kuitenkin vielä joskus tehtyä uudestaankin tätä kakkua. Alakuvassa oleva ruusu oli alunperin tuossa kakun päällä ja sen vieressä kynttilä syntymäpäivän kunniaksi. Kakun päälle laitoin kinuskikiilteen. Ohjeen siihen otin Kinuskikissalta.

IMG_5228

IMG_5229

 

Ohje tähän kakkuun:

Kinuski-vadelmaihanuus

Pohja:
200 g domino-keksejä (vanilja & toffee)
50 g margariinia

Täyte:
4 dl kuohukermaa
3 ½ dl fariinisokeria
6 liivatelehteä
2 ½ dl Flora Vispiä (20 %)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl vettä

250 g suomalaisia vadelmia (itse laitoin 200g)

(perunajauhoja)

Kinuskikiille:

2 dl kuohukermaa
1½ dl fariinisokeria
2 liivatelehteä

Peitä irtopohjavuoan pohja (24 cm) leivinpaperilla. Murskaa keksit. Sulata rasva ja sekoita keksimurut joukkoon. Painele vuoan pohjalle.

Valmista ensin kinuskikastike – tämän voi tehdä mielellään edellispäivänä jääkaappiin valmiiksi. Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu. Nosta liedeltä ja anna kastikkeen jäähtyä täysin kylmäksi (jääkylmä vesihaude nopeuttaa). Siirrä jääkaappiin odottamaan.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen (n. 5 min). Vaahdota Flora Vispi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen. Kaada täytteeseen ohuena nauhana kokoajan sekoittaen.

Vatkaa kylmää kinuskikastiketta, kunnes kastike on selvästi paksuuntunut. Sekoita kinuskivaahto kerma-tuorejuustoseokseen.

Lusikoi täytettä vuokaan ja painele kahteen väliin vadelmia. (Jos käytät pakastevadelmia niin tomuta vadelmien pinta ensin perunajauhoilla. Perunajauho sitoo nestettä.) Levitä päällimmäiseksi loput täytteestä. Heiluttele vuokaa, niin saat pinnan levitysjäljet tasoittumaan. Anna hyytyä jääkaapissa hetken aikaa ennen kiilteen lisäämistä.

Tee kiille näin: Liota liivatteet kylmässä vedessä pehmeiksi. Kiehauta kerma ja sokeri kattilassa ja sekoita pehmenneet liivatteet siihen. Anna hetken jäähtyä ja kaada kakun päälle.

Anna koko kakun olla jääkaapissa useampi tunti, mielellään seuraavaan päivään.

1 Comment

  1. Ihanan näköistä ja taatusti herkullista kakkua! Laittelin sulle s.postia, kun toi kännyllä näpyttely ei oikeen oo mun ”lajia” 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *