Marielta löysin näihin herkkupaloihin reseptin. Katselin sitä jo vuosia sitten, mutta en ole saanut aikaiseksi kokeiltua. Nyt päätin testata. Kylään viemisiksi vein noita pienempiä, siksi koristelin ne 🙂 Isommissa on pohjana Marie-keksi, pienemmissä gluteeniton suolakeksi.
Vaniljasuukot n. 15 kpl isompia, pienempiä enemmän
Keksejä pohjaksi
Täyte:
3 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria
1½ tl vaniljasokeria
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää sokeri hitaasti samalla sekoittaen. Lisää myös vaniljasokeri. Vaahto on sopivaa, kun se ei putoa väärinpäin olevasta kulhosta.
Pursota marenkivaahto keksien päälle keoiksi.
Päälle:
200-250g suklaata
Sulata suklaa ja dippaa marenkikeot siihen. Anna jähmettyä. Jos haluat koristella suukot, koristele ennen kuin suklaa on täysin kovettunut.