Appelsiinisuklaakakku

Mieheni täytti vuosia, ja hänelle tein tämän herkun. Oli todella hyvän makuista, samettisen pehmeää. Maku muistutti todella paljon Fazerina suklaata, nam! Koristeena tuoreita mansikoita, suklaasikareita ja pehmeitä sokerihelmiä. Pirkka-lehdessä ollutta ohjetta hieman muuttelin vastaamaan omia aineksiani. Alla oleva ohje sellainen, jolla kakun itse tein.

WP_000543

Appelsiinisuklaakakku

pohja:
digestive- ja suklaacookies- keksejä
rasvaa

täyte:
5 liivatelehteä
200g tummaa suklaata
1 prk flora vispiä
1 prk flora vanillaa
1prk (180g) appelsiinituorejuustoa
200g appelsiinijugurttia
¾ dl sokeria
¼ dl appelsiinimehua tai vettä

Sekoita keksimurska ja sulatettu rasva keskenään. Painele irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Sulata suklaa.
Vatkaa flora vispi vaahdoksi ja siirrä syrjään odottamaan.
Sekoita sähkövatkaimella toisessa kulhossa tuorejuusto ja suklaa keskenään. Lisää flora vanilla sekoittaen.
Lisää joukkoon myös appelsiinijugurtti ja sokeri.
Kiehauta appelsiinimehu tai vesi ja liuota pehmenneet liivatteet siihen. Kaada ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon samalla sekoittaen.
Lisää varovasti sekoittaen kermavaahto.
Kaada vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä useampi tunti tai seuraavaan päivään.
Koristele haluamallasi tavalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *