Pavlova on yksi meidän perheen kesäherkku. Helppo tehdä ja niin helppo vaihdella eri makuja!
Tässä yksi versio siitä. Marenkipohja, vaniljavaahto ja tuoreet mansikat. Tässä myöskin passionhedelmän sisustaa, se ei vain innostanut meidän väkeä, vaikka itse siitä pidänkin. Koristeena valkosuklaaraidat.
Pavlova:
4 valkuaista
2 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl etikkaa
2 tl maissitärkkelystä (Maizena)
Kuumenna uuni 100 asteeseen. Voitele leivinpaperille voilla ympyrä (Ø 25 cm). Aseta paperi uunipellille.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (keltuaista ei saa olla mukana). Lisää sokeri pienissä erissä, vatkaa koko ajan. Kun seos on kiiltävää, lisää vaniljasokeri ja viinietikka. Sihtaa joukkoon maissitärkkelys. Sekoita.
Lusikoi tai pursota marenkivaahto leivinpaperille voidellun alueen päälle. Tee reunoista korkeammat kuin keskiosasta.
Paista uunin keskitasolla 1 t 30 min tai kunnes marenki on päältä rapeaa ja oljenväristä, sisältä pehmeän vaahtomaista. Anna jäähtyä. Siirrä kakkuvadille.
Täytteeksi voit tehdä esim. vaniljavaahtoa (tai vaniljavaahto-rahka-sekoitusta) ja tuoreita marjoja / hedelmiä.