Myyjäisten herkkupöytään lupauduin tekemään erikoisruokavaliokakun. Päätin tehdä aiemmin jo testatulla ohjeella, mutta edellisestä kakun leipomiskerrasta oli jo mennyt aikaa, eikä kaupasta enää löytynyt ihan samoja tuotteita. Mutta, hyvä kakku tuli, todella hyvä!!
Maidoton ja gluteeniton hedelmäkakku
Pohja:
1 pkt (150g) Pirkka Suklaacookies (gluteeniton, maidoton)
n. 50g Sininen Keiju- margariinia (maidoton)
Täyte:
250 g Alpro Soya- kermaa
2 pientä prk Alpro Soya- vaniljavanukasta
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
vettä
Kiille:
1 prk persikkapilttiä
½ liivatelehti
Murskaa keksit ja sekoita siihen sulatettu rasva. Lisää rasvaa vähitellen, jottei pohjasta tulisi liian märkää (=vaikeasti leikattava).
Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää siihen vaniljavanukas, sokerit ja sitruunamehu. Kuumenna tilkka vettä ja sekoita siihen pehmenneet liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana vaahdon joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa useampi tunti tai seuraavaan päivään.
Pehmennä kiilteen liivatelehti kylmässä vedessä, sekoita se tilkkaan kuumaa vettä ja kaada piltin sekaan. Sekoita hyvin. Kaada hedelmäpilttiseos kakun päälle ja anna hyytyä muutama tunti. Koristele ja nauti.