Suklaakakku

Kummityttö täytti komeat 14 vuotta, ja tein hänelle tällaisen kakun. Kakussa vaalea sokerikakkupohja, välissä tämä herkullinen moussetäyte. Kostutus appelsiinimehulla. Kakun pinnalle laitoin suklaaganachen. Koristeena suklaata ja muutama sokerimassakukkanen.

IMG-20150309-WA0001

Tällä kertaa tein ganachen tällaisella ohjeella:

70g tummaa suklaata
50g maitosuklaata
¾ dl kermaa
nokare voita

Hyvä tuli! Tosin jos haluaa koko kakun päällystää, kannattaa tehdä puolitoista- tai kaksinkertainen annos.

 

Laitan tähän vielä tuon kakun täytteen ohjeen:

täyte:
5 liivatelehteä
200g tummaa suklaata
1 prk flora vispiä
1 prk flora vanillaa
1prk (180g) appelsiinituorejuustoa
200g appelsiinijugurttia
¾ dl sokeria
¼ dl appelsiinimehua tai vettä

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Sulata suklaa.
Vatkaa flora vispi vaahdoksi ja siirrä syrjään odottamaan.
Sekoita sähkövatkaimella toisessa kulhossa tuorejuusto ja suklaa keskenään. Lisää flora vanilla sekoittaen.
Lisää joukkoon myös appelsiinijugurtti ja sokeri.
Kiehauta appelsiinimehu tai vesi ja liuota pehmenneet liivatteet siihen. Kaada ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon samalla sekoittaen.
Lisää varovasti sekoittaen kermavaahto.
Täytä kakku ja anna hyytyä rengasvuoassa muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *