Kesällä aina tulee tehtyä britakakkua. Se on helppo tehdä ja niin hirmu hyvää! Tein miehen työpaikalle kesäherkuksi mansikkaisen version. Välissä siis kermavaahtoa ja tuoreita mansikoita. Koristelu suklaalla ja mansikoilla sekä mansikan lehdillä ja kukilla.
Alempi kakku on ystävän pojan rippijuhliin. Välissä mangomoussea, passionin siemeniä sekä hilloja. Koristeena orvokkeja ja sitruunamelissan lehtiä.
Oma ohjeeni britakakun pohjaksi on tämä:
4 keltuaista
1 muna
1½ dl sokeria
3/4 dl maitoa
150g voita
2½ dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
5 valkuaista
2½ dl sokeria
Valkuaisista ja sokerista vatkataan ensin kova vaahto. Jätetään odottamaan taikinan valmistusta.
Keltuaiset, muna ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Vaahtoon lisätään sulatettu voi.
Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään vuorotellen maidon kanssa taikinaan.
Taikina kaadetaan joko uuninpellille leivinpaperin päälle tai vaihtoehtoisesti irtopohjavuokiin leivinpaperin päälle. Taikinan päälle nostellaan ja tasoitellaan lusikalla marenkivaahto.
Paistetaan 175-180 asteessa n. puoli tuntia.