Runebergin tortut

Aioin ohittaa kyseisen herkun leipomisen, sillä itse en ole koskaan välittänyt Runebergin tortuista kovin. Mieskin tuumasi, että ei kai noita tarvita. Mutta lapset sitten kovasti pyysivät, niin teimme yhden pienen annoksen. Varsinaisia Runebergin torttuvuokia en omista, enkä todennäköisesti tule koskaan hankkimaankaan, joten tein nämä tavallisiin muffinssivuokiin. Hyvä ohje, täytyy myöntää. Kosteita ja meheviä torttuja!

IMG_5466

Tässä oma versioni Runebergin tortuista (lue: tehty siitä, mitä kaapista sillä hetkellä löytyi). Annoksesta tulee 10 kpl tavallisen kokoista muffinssia.

Taikina:
150g margariinia
1½ dl sokeria
2 kananmunaa
½ dl mantelijauhetta
1½ keksirouhetta (itse tekemiäni suklaacookieseja murskasin)
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutukseen:
n.1 dl vettä
1 rkl sokeria

Koristeeksi:
kuningatarhilloa (kun ei vadelmaa löytynyt)
kylmää vettä
tomusokeria
sitruunamehua

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa voimakkaasti.
Sekoita kuivat aineet ja leivinjauhe keskenään. Murskaa keksit ja lisää sekaan.
Lisää kuivien aineiden seos margariinisokeri-vaahtoon.
Nostele taikina muovipussiin ja leikkaa kulma auki. Pursota taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa 13-15 minuuttia.
Kostuta tortut jäähtymisen jälkeen sokerivedellä.
Sekoita tomusokeriin pienissä erissä vettä ja lisää hieman sitruunamehua. Kun seos on sopivan paksuhkoa, ei liian valuvaa, se on hyvää.
Nosta jokaisen tortun päälle lusikalla pieni nokare hilloa ja pursota sen ympärille rengas tomusokeri-vesiseosta.

Nautiskele!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *