Testasimme tyttäreni kanssa jo pitkään testattavien listalla ollutta Key Lime Pietä. Teimme sen Maku-lehden ohjeella. Oli kyllä hyvää! Pohjasta jättäisin seuraavalla kerralla sokerin pois, ja vaniljasokerin määrää voisi täytteestä ehkä vähentää… Oli sen verran makeaa.
Tässäpä vielä tuo resepti.
KEY LIME PIE
· 200 g digestivekeksejä
· 100 g voita (sulatettuna)
· 2 rkl sokeria
LIMETTITÄYTE
· 3 kpl limettiä
· 6 kpl keltuaista
· 400 g kondensoitua maitoa (säilyke, makeutettu)
· 1 rkl vaniljasokeria
KORISTELUUN
· 1 dl kuohukermaa (vaahdotettuna)
· 1 tl vaniljasokeria
· 1 kpl limettiä (lohkottuna)
Tee pohja. Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneessa. Lisää voisula ja sokeri. Sekoita tasaiseksi.
Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 24 cm) leivinpaperilla ja kaada keksiseos vuokaan. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille lusikan avulla.
Paista pohjaa 150-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Jätä pohja odottamaan.
Säädä uunin lämpö 175 asteeseen.
Tee täyte. Pese limetit huolellisesti. Raasta vihreää kuorta 2 tl. Vältä kuoren valkoista, kitkerää osaa. Purista limeteistä 1 dl mehua.
Erottele munista keltuaiset.
Vatkaa keltuaiset ja tiivistemaito sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Jatka vatkaamista ja valuta joukkoon limetin mehu. Lisää myös kuoriraaste ja vaniljasokeri.
Kaada täyte pohjalle.
Kypsennä limettitorttua uunissa noin 15 minuuttia, kunnes se on hyytynyt.
Jäähdytä limettipiiras, peitä se kelmulla ja nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Siirrä limettipiiras tarjoiluvadille.
Koristele Key Lime Pie vaniljasokerilla maustetulla kermavaahdolla ja limettilohkoilla.