Suklaakakku

Kummityttö täytti komeat 14 vuotta, ja tein hänelle tällaisen kakun. Kakussa vaalea sokerikakkupohja, välissä tämä herkullinen moussetäyte. Kostutus appelsiinimehulla. Kakun pinnalle laitoin suklaaganachen. Koristeena suklaata ja muutama sokerimassakukkanen. Tällä kertaa tein ganachen tällaisella ohjeella: 70g tummaa suklaata 50g maitosuklaata ¾ dl kermaa nokare voita Hyvä tuli! Tosin jos haluaa koko kakun päällystää, kannattaa tehdä puolitoista-…

Continue reading →

Appelsiinisuklaakakku

Mieheni täytti vuosia, ja hänelle tein tämän herkun. Oli todella hyvän makuista, samettisen pehmeää. Maku muistutti todella paljon Fazerina suklaata, nam! Koristeena tuoreita mansikoita, suklaasikareita ja pehmeitä sokerihelmiä. Pirkka-lehdessä ollutta ohjetta hieman muuttelin vastaamaan omia aineksiani. Alla oleva ohje sellainen, jolla kakun itse tein. Appelsiinisuklaakakku pohja: digestive- ja suklaacookies- keksejä rasvaa täyte: 5 liivatelehteä 200g…

Continue reading →

Muffinsseja

Pääsiäisen kylään viemisinä teimme tällaisia. Toiseen paikkaan lähti mukaan sitruunaiset muffinssit. Niissä koristeena kellertäväksi värjättyä valkosuklaata ja noita ihania pikkumunia. Appelsiinisuklaisessa versiossa kuorrutus tuorejuuston ja suklaalevitteen sekoitusta. Ja päällä pikkumunat. Appelsiinisuklaiset muffinit 150g margariinia 1½ dl sokeria 2 munaa 3½ dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 2½ rkl kaakaojauhetta 1½ dl appelsiinista puristettua mehua 4 palaa…

Continue reading →

Appelsiinisuklaakakku

Koristeena kakussa sulatetusta suklaasta tehdyt raidat, kultaisia pehmeitä koristehelmiä sekä appelsiinisuklaiset vohveli”sikarit”. Pohja: 2 pötköä appelsiinin makuisia Jaffa-keksejä 75g rasvaa Murskaa keksit ja sekoita rasvaan. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan reunoille. Täyte: 1 prk Flora Vispiä ½ prk Flora Vanillaa 1 levy (200g) Maraboun appelsiinikrokanttisuklaata 1 prk (200g) Appelsiinituorejuustoa sokeria 4 liivatelehteä Laita liivatteet pehmenemään kylmään…

Continue reading →

Pääsiäiskakkua

Pitihän sitä jotain herkkua tehdä, kun pitkäperjantaina saimme vieraita. Tavallinen vaalea kakkupohja, täytteenä appelsiinisuklaamousse. Kuorrutus Flora Vispiä, jonka seassa muutama pala valkosuklaata, sekä tippa keltaista pastaväriä. Reunoilla citymarketista löytämiäni appelsiininmakuisia keksirullia. Spritsaus tehty pandan tummalla suklaalla, yrittää esittää pajukranssia 🙂 Idea tähän pyöri mielessäni jo pitkään ennen pääsiäistä, ja pikkumunatkin odottivat kaapissa kakun päälle pääsyä. …

Continue reading →

Lasten lomakakkua

Lasten hiihtoloman ja yhden viikarin nimipäivän kunniaksi teimme tällaista kakkua. Pikainen versio – ei panostusta missään suhteessa koko kakkuun! Ja sen on näköinenkin, sutaisemalla ja sinne tänne tavaraa viskellen tehty 🙂 Mutta hyvää oli!!! Pohjana kahden munan suklaakakkupohja, yksi väli, jossa sipaisu mansikka-vaniljahilloa ja appelsiinisuklaakermaa. Päällä tuota samaista kermaa. Koristeet suoraan Pandan suklaakonvehtirasiasta bongattu, suklaisia…

Continue reading →

Appelsiinisuklaakakku

Tällaista myös tarjottiin. Kakku on tehty tyyliin “mitä kaapista löytyy”, eli ihan tuulesta temmattu koko ohje. Jos joku kokee omistavansa tämän reseptin, niin hihkaiskoon! 🙂 Koristeena suklaarouhetta, nonparelleja ja sokerihelmiä. Tällä ohjeella tulee pieni kakku, halkaisija vain n. 15 cm. Pohja: 100g suklaakeksejä vajaa 1 prk Bona päärynä-mangososetta Sekoita murennetut keksit ja sose keskenään ja…

Continue reading →