Kinkku-aurajuustoherkut (karppiversio)

Vähähiilihydraattinen pikkusuolainen pöytään tarjottavaksi. Todella herkullisia!! Pohjana karppisämpylän ohjeella tehtyjä pikkukiekkoja, ja päällä tuttu ja turvallinen kinkku-aurajuustotahna, sama kuin näissä. Tuorejuustona tässä versiossa oli ruohosipulituorejuustoa. Hyvin sopi sekin! Koristeena persiljaa. Karppisämpylän ohjeella tehdyt pikkukiekot: 5 kananmunaa (tai 4 jos ovat oikein suuria) 200 g juustoraastetta (esim. mozzarella tai emmental) 3-4 rkl hienoa pellavarouhetta 2 rkl…

Continue reading →

Kinkku-aurajuusto-croustades

Meille tuli vieraita, niin tein suolapalaksi tällaisia pieniä kippoja. Kaupan valmiita croustades- kippoja, jotka täytin kinkun makuisella massalla. Hyviä olivat, tosin aurajuustoa voisi laittaa ensi kerralla vähän vähemmän, ettei tulisi niin suolaisia. Pikkuisen lisäsin rahkaa (pari rkl) joukkoon lopuksi, että sain tasattua suolaisuutta. Täyte: 1 prk maustamatonta tuorejuustoa 1 prk yrttituorejuustoa 100g aurajuustoa murusina 50g…

Continue reading →

Kinkku-tonnikalapiirakka (gluteeniton, vähälaktoosinen)

Tällaisia juttuja tein useamman, eri versioita vain suolaisesta täytteestä. Tässä täytteenä kinkkukuutioita, paprikaa, tomaattia, tonnikalaa. Pohja: 150g margariinia 2,5 dl jauhoja (käytin gluteenitonta, vehnäjauhokin käy) 1 dl juustoraastetta ½ dl kylmää vettä Nypi jauhot ja margariini, lisää juustoraaste ja vesi. Sekoita tasaiseksi. Levitä voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Täyte: 150g kinkkukuutioita 1 prk tonnikalaa ½…

Continue reading →

Voileipäkakku

Tein tällaisen kinkkukakun, kun tyttäreni kummit tulivat kylään. Ohje on suoraan Sekasopan Marielta, vaihdoin vain kalkkunan kinkkuun ja jätin tuon chilimausteen pois leivästä. Koristelin sitten viinirypäleillä, herneenversoilla ja kirsikkatomaateilla. Tämä on todella hyvä ja mehevä kakku, monta kertaa olen tällä samalla ohjeella tehnyt. Ja aina uppoaa kaikille! 🙂 Tässäpä vielä ohje siten, miten itse kakun…

Continue reading →