Kaneli-sitruunapikkuleivät

Isommat olivat isänsä kanssa uimassa, ja päätimme kaksivuotiaan kanssa tehdä jotain kivaa. Näitä sitten… Oli kuulkaa pienen miehenalun hymy herkässä kun sai ihan itse koristella keksejään!! Tosi tarkasti keskitti kaiken tarmonsa, että sai tuon koristenapin laitettua suklaan keskelle Eben ohjeella nämä teimme: Kaneli-sitruunapikkuleivät 150 g margariinia tai voita 1 1/2 dl sokeria 2 kananmunaa 1…

Continue reading →

Kaura-suklaaneliöt (gluteeniton)

Tällaisia tehtiin pikkupoikien kanssa yhtenä aamupäivänä, kun isommat olivat koulussa. Nam! Pohja: 200g voita 9 dl kaurahiutaleita 2 rkl perunajauhoja 3 tl leivinjauhetta 2 dl sokeria 4 tl vaniljasokeria 4 rkl siirappia Päälle: sulatettua suklaata Sekoita kaikki ainekset sulatettuun voihin. Painele seos leivinpaperilla vuoratun uuninpellin päälle ja paista 175 asteessa n. 10 minuuttia, kunnes pinta…

Continue reading →

Kauralastuja

Yhtäkkiä tuolta kaappien kätköistä putkahti esiin vanha, lapsuudenkodissani käytetty resepti. Kauralastuja piti sitten heti tehdä, pikkupojat (3v. ja 4v.) latoivat tekemäni taikinan pellille pikku keoiksi, jotka sitten yhdessä paistoimme. Kyllä oli hyviä!! 3 dl sokeria ½ dl siirappia 1½ dl (=n.150g) margariinisulaa 2 dl kaurahiutaleita 1½ dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 1 tl vaniljasokeria Sekoita…

Continue reading →

Wilhelmiinat

Meillä näitä ihania pikkuleipiä sanotaan Wilhelmiinoiksi. En tiedä mistä nimi on peräisin, mutta todella herkullisia pikkuleipiä ovatkin! Koristelin osan pikkuleivistä sulatetulla suklaalla ja nonparelleilla, osan jätin koristelematta. Meillä kun keksit häviää kaapista ilman koristelujakin! 😉 Tällaisella ohjeella tein: 200g voita 2½ dl sokeria 1 keltuainen 2 rkl siirappia 5 dl vehnäjauhoja 3 tl vanilliinisokeria 2…

Continue reading →

American Cookies

Tiitiäisen blogissa oli suunnilleen samanlaisia herkkuja tehty. Itse tein vähän eri ohjeella, jonka olen joskus saanut ystävältäni. Aivan ihania, suussasulavia herkkukeksejä! Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Suklaana kannattaa käyttää sellaista suklaata, josta itse erityisesti pitää. Esim. sellainen on hyvä (testattu on!), jossa käytetään kolmenlaista suklaata: vaaleaa, tummaa ja maitosuklaata. Tällä kertaa käytin Maraboun minttukrokanttisuklaata. Tämän ohjeen mukaan…

Continue reading →