Suklaakakku (glut.)

Ystäväperheen nuorimmaisten kastejuhlaan pyydettiin tätä tosi suklaista gluteenitonta kakkua. Ja sen tein! Kakussa suklainen pohja, kostutus sitruunalimsalla. Väleissä ja päällä suklainen kreemi. Koristeeksi laitoin suklaarouhetta, sokerihelmiä sekä pensasmustikoita. Samanlaista kakkua tein sukulaisten pikkujouluun, kreemissä käytin 200g fazerina-suklaata ja 100g tummaa suklaata. Hyvää oli! Tässä kakussa koristeena suklaakiekuroita sekä sokerimassasta tehtyjä lumihiutaleita. Huomaa näissä kakuissa tuon…

Continue reading →

Mustaherukkakakku

Kesällä veimme anoppilaan mennessämme tämän kakun. Todella herkullinen kakku oli! En muista mistä blogista ohjeen nappasin… Hihkaisehan sinä joka tunnet reseptin omaksesi! Kakussa tumma suklaakakkupohja ja väleissä tuota moussea. Kuorrutteena suklaaganache ja päällä suklaarouhetta. Tällä ohjeella tein: Mustaherukkamousse 2dl vispikermaa 2dl maustamatonta jogurttia 100g maustamatonta tuorejuustoa 400g mustaherukoita sokeria makeuttamiseen oman maun mukaan 6 liivatetta…

Continue reading →

Suklaakakku

Kummityttö täytti komeat 14 vuotta, ja tein hänelle tällaisen kakun. Kakussa vaalea sokerikakkupohja, välissä tämä herkullinen moussetäyte. Kostutus appelsiinimehulla. Kakun pinnalle laitoin suklaaganachen. Koristeena suklaata ja muutama sokerimassakukkanen. Tällä kertaa tein ganachen tällaisella ohjeella: 70g tummaa suklaata 50g maitosuklaata ¾ dl kermaa nokare voita Hyvä tuli! Tosin jos haluaa koko kakun päällystää, kannattaa tehdä puolitoista-…

Continue reading →

Apinakakku

Yksi pojista täytti 6 vuotta, ja toivoi kakukseen apinakakkua. Sellaisen sitten tyttäreni kanssa teimme. Kakussa tumma suklaakakkupohja, täytteenä valkosuklaavaahtoa ja vadelmia. Kakku päällystetty kermavaahdolla, joka värjättiin vaaleanvihreäksi. Koristeena sokerimassasta tehtyjä banaaneja, köynnöstä ja kukkasia. Apina on tehty samasta kakkusta, päällä suklaaganache ja suklaalla piirrelty vähän rajoja. Kyllä ne pikkuset tunnisti otuksen jonkin lajin apinaksi! 🙂

Continue reading →

Pätkiskakku

Joulun aikaan kahvipöydässä kävi myöskin tällainen herkullinen minttusuklaakakku. Pohjana suklaakeksipohja. Koristeluna suklaaspritsaukset, punaisia karkkeja ja marenkimurua. Hyydyke: 4 dl kuohukermaa 260g Pätkis- minttutryffeliä 200g maustamatonta tuorejuustoa 1 prk Flora Vispiä 3 liivatelehteä Laita kuohukerma ja minttutryffelit kattilaan. Kuumenna pienellä teholla, jotta tryffelit sulavat tasaiseksi. Jäähdytä seos. Lisää suklaaseokseen tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna vähän vettä…

Continue reading →

Appelsiinisuklainen kakku

Isänpäivänä herkuttelimme tällaisella kakulla. Kakussa vaalea kakkupohja, kostutus appelsiinilimsalla ja täytteenä (yhdessä välissä sekä päällimmäisenä suklaakuorrutteen alla) tämä täyte. Kakun päällä tosiaan suklaaganache ja koristeena tuoreita mansikoita ja nonparelleja. Koriste on tyttäreni tekemä ja kokonaan sokerimassaa. Kakusta tule mieleen Fazerina-suklaa, vaikkei siinä sitä ole. Hyvää oli!

Continue reading →

Tähkäpää- kakku (gluteeniton)

Kummitytölle lupauduin tekemään kakun. Aikaa ei ollut ihan kamalasti toteuttamiseen, mutta onneksi tällainen maalaus pelastaa kiireenkin keskellä! Kuva maalattu elintarvikevärein sokerimassalle. Kukat myös sokerimassaa. Kakussa tämä suklainen pohja, diplomaattikreemi ja mansikkahillo. Kakun pinta vaahtokarkin makuista sokerimassaa, pursotukset flora vispiä.

Continue reading →

Suklaakakkua 4-vuotiaalle (gluteeniton)

Pienelle neidille toivottiin kakkua, johon sain aikalailla vapaat kädet. Toivottiin jotain pinkkiä ja prinsessamaista. Ja suklaasta kuulemma tykkää. Kermavaahtoa ei kakun päälle haluttu. Tuoreita mansikoita pilkoin täytteen sekaan. Koristeeksi tein sokerimassasta eri sävyisiä pinkkejä hortensian kukkasia ja maalasin elintarvikeväreillä sokerimassalaatalle pikku prinsessan. Nimilaatta myöskin sokerimassaa. Kukkasten rinnalle ripottelin värisokeria ja sokerihelmiä. Pohja: 200g tummaa suklaata 200…

Continue reading →

Sacher-kakku

Kummityttöni 13-vuotiskekkereille vein mukanani tällaisen kakun. Pohjaan käytin Fazerina-suklaata, väleissä mandariini- ja aprikoosihilloa. Kostutus appelsiinimehulla. Koristeena tuoreita vadelmia, sitruunamelissan lehtiä, valkosuklaaraidat ja nonparelleja.

Continue reading →