Suklaakakku (glut.)

Ystäväperheen nuorimmaisten kastejuhlaan pyydettiin tätä tosi suklaista gluteenitonta kakkua. Ja sen tein! Kakussa suklainen pohja, kostutus sitruunalimsalla. Väleissä ja päällä suklainen kreemi. Koristeeksi laitoin suklaarouhetta, sokerihelmiä sekä pensasmustikoita.

IMG_0760

Samanlaista kakkua tein sukulaisten pikkujouluun, kreemissä käytin 200g fazerina-suklaata ja 100g tummaa suklaata. Hyvää oli! Tässä kakussa koristeena suklaakiekuroita sekä sokerimassasta tehtyjä lumihiutaleita. Huomaa näissä kakuissa tuon värieron; ylempi kakku juuri tekemisen jälkeen, jolloin kreemi on vielä pehmeää. Alempi otettu jääkaapista, jolloin kakku on kylmempi ja kovempi. Kakku kannattaakin ottaa ennen tarjoilua huoneenlämpöön, niin se ehtii hiukan pehmetä ja on siis helpompi leikata.

IMG_0820

Tässäpä ohje kakkuun:

Pohja:
200g tummaa suklaata
200 g voita
2,5 dl sokeria
5 kanamunaa
2 dl gluteenitonta jauhoa
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
150 g ranskankermaa
2 tl vaniljasokeria

Täyte ja päällinen:

300 g huoneenlämpöistä voita
5 dl tomusokeria
1 dl kaakaojauhetta
200 grammaa tummaa suklaata hienonnettuna
1 dl kuohukermaa
1 vaniljatanko

Kostutukseen esim. limsaa.

Sulata kattilassa suklaa ja voi ja jätä jäähtymään.
Vaahdota kanamunat ja sokeri.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilöimällä joukkoon.
Sekoita sekaan myös ranskankerma ja suklaa-voiseos ja sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 1 tunti.
Anna kakun jäähtyä ja leikkaa se sitten kolmeen osaan.

Sulata suklaa lämpöä kestävässä kulhossa kuuman vesikattilan päällä tai mikroaaltouunissa. Laita sivuun ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja kaakaojauhe vähän kerrallaan ja vatkaa sekaisin. Lisää sulatettu suklaa ja vatkaa vielä hetki. Halkaise vaniljatanko puoliksi, raaputa pois siemenet ja sekoita ne kermaan. Lisää kerma seokseen ja sekoita sileäksi ja kiiltäväksi.

Kokoa, kostuta, täytä ja pinnoita kakku. Koristele haluamallasi tavalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

(Roskapostin esto)