Piparitalo

Tänä vuonna lapset halusivat vaihteeksi Muumitalon. Väsäsimme sen yhdessä, jokainen pääsi tekemään jotain. Mukavaa yhdessäoloa! Kun pienimmät ajan kanssa hoksasivat, että äiti taisi piilottaa Muumitaloon pieniä suklaamunia, alkoi kyselyt, että "Milloin me saadaan syödä se Muumitalo?!" 🙂 Kivaahan sen purkaminenkin oli – ja herkullista!

Continue reading →

Pienet piparimökit

Yhtenä joulumuistamisena tein tällaisia pieniä mökkejä, erilaisilla koristeluilla. Tässä toisen mökin katto päällystetty ensin pikeerillä, sitten valkosuklaalastuja siihen päälle. Toisessa katto nonparelleja ja pikeeriä. Mökkien“asukit” sekä kuuset piparia, pikeerikoristeluilla. Mökit sisältävät jouluisia konvehteja.

Continue reading →

Piparitalo

Jouluksi tein tällaisen piparitalon, tällä kertaa. Katossa Smurffi-valkosuklaatikkuja ja sokerimassalumihiutaleita. Katon harjalla Kinder-pikkumunia ja pikeeriä. Pipariukko, bambi ja kuuset pikeerillä koristeltua piparia. Isot “lumipallot” ikkunan alla valkosuklaalla päällystettyjä vihreä kuula- marmeladeja. Pihatien reunat mini-vaahtokarkkeja. Pihaa reunustaa ranskanpastillit. Talo on täytetty jouluisilla konvehdeilla.

Continue reading →

Piparijuna

Monen toiveen, pohdinnan ja mielipiteen jälkeen lapset päätyivät junaan… Kaikilla olisi ollut oma toive pipari”taloksi” tänä jouluna. Teimme osat, koristelimme ja kasasimme junan. Pikkupojat tuumasivat, että “Oikeesti junan renkaat ei kyllä äiti roiku ilmassa!” Mutta tämä onkin satujuna, sen renkaat voi olla ilmassakin! Junan veturi ja vaunut ovat pullollaan joulukarkkeja. Puuvaunun lastina on kasa pätkiksiä….

Continue reading →

Piparimarengit

Merjalla oli aivan ihanan näköisiä piparimarenkeja blogissaan, ja siitä sainkin sitten idean tehdä niitä meillekin. Osan jätin ilman piparia kyllä. Tein tuolla Merjan ohjeella, sen oli Merja pienentänyt sopivan kokoiseksi. Meillä koulussakin tehtiin tuota kuumaa marenkia, mutta en ole jaksanut sitä ohjetta itse pienennellä. Tässä ohje suoraan Merjalta: Kuuma marenki 0,6 dl vettä 340 g…

Continue reading →

Piparirasioita

Muutamia rasioita tuli väkerrettyä ihan omaksi iloksi tässä päivänä muutamana. Ihanaa puuhastelua, todellakin!! Koristelut pikeerillä ja sokerihelmillä sekä hienolla sokerilla. Täytin rasiat jouluisilla karkeilla ja muistin naapureita ja ystäviä näillä joulunaikaan.

Continue reading →

Piparimökki

Minulta oli piparitöistä jäänyt muutamia ylimääräisiä osia, ja tyttäreni niitä pyöritteli hetken käsissään ja kysyi sitten: “Äiti, saanko käyttää nämä?” Luvan saatuaan ryhtyi heti puuhaan. Sulatti sokerin pannulla ja alkoi liittämään osia toisiinsa. Lopputuloksen näette tässä! Koristelu pikeerillä, ranskalaisilla pastilleilla sekä suklaarusinoilla. Mökin sisälle piilotimme jouluisia suklaakarkkeja, ja kun pikkupojat huomasivat sivujen tähti-ikkunoista jotain paperia,…

Continue reading →

Sulaneet lumiukot

Ebe oli jostain löytänyt idean näille pipareille. Ja muutama muukin oli näitä sitten kokeillut tehdä. Niin minäkin, muutaman kymmenen sain tehtyä pikapikaa ennen kuin pienet sormet alkoivat hätistellä minua…   Pohjana tavallinen pipari, jonka päälle asetin puolikkaan marmeladikuulan. Kuorrutin sen pikeerillä ja koristelin suklaalla. Porkkananenä ukolla on myös pikeeriä.

Continue reading →