Appelsiinisuklainen kakku

Isänpäivänä herkuttelimme tällaisella kakulla. Kakussa vaalea kakkupohja, kostutus appelsiinilimsalla ja täytteenä (yhdessä välissä sekä päällimmäisenä suklaakuorrutteen alla) tämä täyte. Kakun päällä tosiaan suklaaganache ja koristeena tuoreita mansikoita ja nonparelleja. Koriste on tyttäreni tekemä ja kokonaan sokerimassaa. Kakusta tule mieleen Fazerina-suklaa, vaikkei siinä sitä ole. Hyvää oli!

Continue reading →

Joulukakku

Vieraita kävi tuossa joulunaikaan, niin tarjosimme sitten heille tällaista. Kakussa kolmen munan tavallinen vaalea pohja, kostutus jollain (en enää muista…) ja täytteenä appelsiinisuklaamoussea. Se on vaan niin hyvää! Kuorrutus Flora Vispillä. Koristeet kaikki vaahtokarkkitaikinaa. Kukkaset yrittää esittää joulutähtiä ja tuo punainen pallero tuossa etualalla tonttuvauvaa… Vauvan asun valkoiset “somisteet” on pikeeriä.

Continue reading →

Vauvakakku

Miehen mukana töihin nautittavaksi lähti tällainen kakku. Pikainen toimitus Torstaina tein kakkupohjan, perjantaiaamuna kakku oli jo työpaikalla. Kakussa tavallinen kuuden munan pohja, kostutus appelsiinilimsalla. Täytteenä appelsiinisuklaamousse ja pursotukset flora vispillä. Kakun reunan vedin kuvioraapalla, pursotus tähtityllalla. Kakun pinnalla sipaisu kermavaahtoa, päällä vaahtokarkkimassalevy. Koristeet vaahtokarkkimassaa, lumihiutaleet pikeeriä. On muuten todella herkullista tämä täyte!! Tein siitä joskus…

Continue reading →

Pääsiäiskakkua

Pitihän sitä jotain herkkua tehdä, kun pitkäperjantaina saimme vieraita. Tavallinen vaalea kakkupohja, täytteenä appelsiinisuklaamousse. Kuorrutus Flora Vispiä, jonka seassa muutama pala valkosuklaata, sekä tippa keltaista pastaväriä. Reunoilla citymarketista löytämiäni appelsiininmakuisia keksirullia. Spritsaus tehty pandan tummalla suklaalla, yrittää esittää pajukranssia 🙂 Idea tähän pyöri mielessäni jo pitkään ennen pääsiäistä, ja pikkumunatkin odottivat kaapissa kakun päälle pääsyä. …

Continue reading →

Eetun massikkakakku

Tällaisen kakun tein massikan alle. Neljän munan peruspohja, täytteenä appelsiinisuklaamoussea. Namskis! Pursotukset flora vispillä. Nimi ja ikä spritsattu taloussuklaalla. Kakun pinnalla “hiekkana” Wiener Nougat Cruschia ja kaurakeksin murusia. Onnea vielä Eetulle! Toivottavasti poika oli tyytyväinen massikkaansa 😉   Tässä vielä täytteen ohje: 2 prk Flora Vanillaa 1/4 dl vanilliinikreemijauhetta 1 prk Viola appelsiinituorejuustoa 220g Maraboun…

Continue reading →