Kymppisynttärikakut

Yksi lapsista täytti komeat kymmenen vuotta, ja sitä juhlittiin ensin kotosalla perheen kanssa britakakulla ja sitten kavereiden kanssa myöhemmin koripallokakulla.

IMG_0556IMG_0539

Britakakussa täytteenä mansikoita ja kermavaahtoa. Koristeen kakkuun teki pojan isosisko.

Koripallokakku pitää sisällään tumman kaakaokakkupohjan sekä pätkismoussen. Päällinen sokerimassaa.

Britakakku:

Pohja:
3 keltuaista
1 kanamuna
1 1/2 dl sokeria
3/4 dl maitoa
150 g voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
Marenki:
6 valkuaista
2 1/2 dl sokeria

Vaahdota keltuaiset, kanamuna ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon maito ja jäähtynyt sula voi. Yhdistä jauhot ja lisää siivilän läpi vaahtoon. Kaada uunipellille ja tasoita.

Vatkaa valkuaiset kuivassa ja puhtaassa kulhossa niin, että vaahto pysyy pohjalla kun käännät kulhon ylösalaisin. Lisää sokeri joukkoon koko ajan vatkaten. Lusikoi marenkivaahto pohjataikinan päälle pellille, tasoittele pintaa.

Paista 175 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia tai kunnes pinta on kultaisen ruskea.

Pätkismousse:

1 prk Flora Vispiä
200g maustamatonta tuorejuustoa
1½ pss pätkiksiä (eli n. 210g)
ripaus sokeria

Vatkaa Flora vispi vaahdoksi, lisää siihen sulatetut pätkikset ja tuorejuusto. Sekoita varovaisesti tasaiseksi.
Täytä kakku. Itse täytin pohjan vuokaan edellisenä iltana, ja koristelin kakun seuraavana päivänä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

(Roskapostin esto)