Kakussa keksipohja ja valkosuklaa-rahkainen täyte. Päällä mansikkasurvosta ja marjoja. Ohjeen mukaan päälle tulisi marjoista kiille, mutta sen jätin nyt pois.
Valkosuklaakakku
200g keksejä
75g sulatettua voita
4 liivatelehteä
2 rkl mehua tai vettä
2 prk (a´250g) maitorahkaa
200g valkosuklaata
2 tl öljyä
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl kermaa
4-5 dl tuoreita marjoja tai pakastemarjoja
3 dl vettä
1,5 dl hyytelösokeria
- Murskaa keksit ja sekoita murskaan sulatettu voi. Painele vuoan pohjalle ja reunoille.
- Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
- Sulata suklaa ja lisää siihen öljy.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen rahka ja sokerit sekä suklaasula.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota siihen pehmenneet liivatteet.
- Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen.
- Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli.
- Kun kakku on hyytynyt, laita päälle marjat ja kiille.