Jouluksi tein jälleen kerran, kuten yleensä aina, näitä ihania lohipasteijoita. Ohje on todella helppo ja yksinkertainen. Joskus kauan kauan sitten sain sen äidiltäni. Tein tästä ohjeesta 48 pasteijaa. Jos haluat isompia, siitä tulee vähemmän. Ohjeen mukaan tästä määrästä pitäisi tulla n. 30 kpl.
Rahkavoitaikina:
250g voita
250g maitorahkaa
250 g (vajaa 4 dl) vehnäjauhoja
Sekoita pehmeä voi ja maitorahka keskenään. Lisää jauhot nopeasti sekoittaen. Anna taikinan kovettua kylmässä ennen kaavilointia. Itse tein taikinan leivontaa edellisenä päivänä.
Täyte:
2 prk säilykelohta (itse käytin tätä) tai 250g graavilohta
3 kovaksi keitettyä munaa
1 kananmuna
suolaa, pippuria, tilliä
Hienonna munat ja tilli ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Lisää yksi kananmuna massaan, jotta massa ei olisi niin hajoava. Jaa taikina osiin (itse jaoin neljään osaan, tein todella pieniä pasteijoita) ja kauli pyöreäksi levyksi. Jaa levy sektorin mallisiin osiin (sektorien koko riippuen siitä, minkä kokoisia pasteijoista haluat) ja laita täytettä osien päälle.
Rullaa jokaisesta palasta pasteija.
Laita pasteijat uuninpellille leivinpaperin päälle ja voitele munalla. Paista uunissa 225 asteessa n. 10-15 minuuttia.
Näillä sitten vaan herkuttelemaan! 🙂 Nam, hyviä olivat, kun yhden raaskin maistaa! 😉