Lohipasteijat

Jouluksi tein jälleen kerran, kuten yleensä aina, näitä ihania lohipasteijoita. Ohje on todella helppo ja yksinkertainen. Joskus kauan kauan sitten sain sen äidiltäni. Tein tästä ohjeesta 48 pasteijaa. Jos haluat isompia, siitä tulee vähemmän. Ohjeen mukaan tästä määrästä pitäisi tulla n. 30 kpl.

IMG_2732

Rahkavoitaikina:

250g voita
250g maitorahkaa
250 g (vajaa 4 dl) vehnäjauhoja

Sekoita pehmeä voi ja maitorahka keskenään. Lisää jauhot nopeasti sekoittaen. Anna taikinan kovettua kylmässä ennen kaavilointia. Itse tein taikinan leivontaa edellisenä päivänä.

Täyte:

2 prk säilykelohta (itse käytin tätä) tai 250g graavilohta
3 kovaksi keitettyä munaa
1 kananmuna
suolaa, pippuria, tilliä

Hienonna munat ja tilli ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Lisää yksi kananmuna massaan, jotta massa ei olisi niin hajoava.  Jaa taikina osiin (itse jaoin neljään osaan, tein todella pieniä pasteijoita) ja kauli pyöreäksi levyksi. Jaa levy sektorin mallisiin osiin (sektorien koko riippuen siitä, minkä kokoisia pasteijoista haluat) ja laita täytettä osien päälle.

IMG_2729

Rullaa jokaisesta palasta pasteija.

IMG_2731

Laita pasteijat uuninpellille leivinpaperin päälle ja voitele munalla. Paista uunissa 225 asteessa n. 10-15 minuuttia.

IMG_2730

Näillä sitten vaan herkuttelemaan! 🙂 Nam, hyviä olivat, kun yhden raaskin maistaa! 😉

IMG_2733

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

(Roskapostin esto)