Porkkanakakku

Yhden poikani luokan retkirahaston kerryttämiseen meni tämä kakku. Kyseessä siis porkkanakakuksi tehty tämä piirakka. Kostutin kakkua hieman vedellä, että olisi mehevä, ja laitoin yhteen väliin tuota päälliskuorrutetta myöskin. Koristeena sokerimassasta tehtyjä porkkanoita, mantelirouhetta sekä kultaisia pehmeitä sokeripalloja.

Continue reading →

Tyttären 10-vuotisherkkuja (gluteeniton)

Neiti täytti pyöreitä vuosia, ja kummitätinsä tullessa kylään herkuttelimme tällaisella piirakalla. Namskis! Pohjan tein gluteenittomana, jotta se sopi kaikille.   Neiti itse halusi tehdä tällaisen keksipohjakakun. Pohjassa siis gluteenittomia keksejä ja rasvaa, täytteenä tämä mansikkainen mousse tuoreilla mansikanpaloilla. Koristelukin täysin tytön omaa käsialaa.

Continue reading →

Hedelmäinen rahkatorttu

Näin lähikaupan mainoslehtisessä herkullisen oloisen ohjeen, jota päätin testata heti. Vein tortun mukanani, kun menimme ystäväperheen uutta kotia ihastelemaan. Oli kyllä hyvää, varsinkin vaniljajäätelön kanssa! Ohjeessa torttu tehtiin kaupan valmiiseen murotaikinapohjaan, mutta halusin tehdä myös pohjan itse. Tein sen sitten ihan peruspohjan yhdellä ohjeistani. Tässäpä resepti, kuten tortun itse tein: Pohja: 150g margariinia 1 dl…

Continue reading →

Mansikkabrita kera röllien :)

Viikonloppuna saimme vieraita, joten halusin tehdä jotain herkkua tarjolle. Tavallinen mansikkakakku ei houkuttanut, ja päädyin britaan. Olikin herkkua! Pikkuherra Kaksvee halusi välttämättä, että Röllit pääsee kuvaan mukaan… Tein britan tällä Tiitiäisen blogista löytyneellä ohjeella, hedelmien tilalla käytin mansikkaa. Ohjeesta poiketen laitoin pohjataikinaan neljän keltuaisen lisäksi yhden munan. Täytteeksi laitoin vain yksinkertaisesti sokerilla makeutettua laktoositonta kermaa…

Continue reading →

Kinder-piirakka

Tällaisen herkun ohjeen löysin Feetun blogista. Ai että olikin hyvää!! Jos pidät suklaasta, ja erityisesti jos pidät Kinder-suklaasta, tämä piirakka on tarkoitettu juuri Sinulle! Itse käytin pinnalla Maraboun maitosuklaata 300g, en Fazerin sinistä kuten ohjeessa sanotaan. Makuasioita Koristeluna valkosuklaaraitoja (vasemmalla kädellä tehtynä, kun vauva vei toisen käden…) ja Marianne-kuulia. Ps. Vinkiksi tuohon palojen leikkaamiseen voisin…

Continue reading →

Porkkanapiirakka

Mies lähtee kavereidensa kanssa viettämään yhteistä viikonloppua mökkeilyn merkeissä, ja heille tein mukaan porkkanapiirakkaa. Samalla tuli sitten pakkaseen vierasvaraa kotiinkin, kun isomman satsin teki Pohja: 3-4 dl sokeria 4 munaa 2 tl soodaa 2 tl vaniljasokeria 2 tl kanelia 4 dl vehnäjauhoja 200g voita tai margariinia 6 dl porkkanaraastetta Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään…

Continue reading →

Kuningatarpiirakka (gluteeniton)

Saimme harvinaisia vieraita kylään, ja yksi vieraista on keliaakikko. Tein siis tarjottavat myös hänelle sopiviksi. Tämä piirakka oli kyllä herkkua, varsinkin vaniljajäätelön kera! 🙂 Kuningatarpiirakka Pohja: 150g margariinia 1 dl sokeria 1 muna 3 dl gluteenittomia jauhoja 1 tl leivinjauhetta Täyte: 1 prk (200g) ranskankermaa 1 prk (125g) vaniljavanukasta ½ dl sokeria 2 munaa 1…

Continue reading →

Omenajuustotorttu

 Siiliparatiisista löysin tällaisen omenaisen herkun ohjeen. Se jäi kummittelemaan tuonne mieleen, joten päätin testata nyt kun tuli vieraita. Aivan ihanan makuinen torttu! Tykkäsin kamalasti, samoin ystäväperheen äiti. Mieheni ei pitänyt tämän tortun mausta, lieneekö sitten nää juustojutut naisten juttuja?! 😉 Muut eivät kommentoineet mitenkään. Tässä vielä ohje sellaisena, kuin sen Siiliparatiisista löysin, ainoastaan pohjan tein…

Continue reading →

Daim-suklaaneliöt (glut.)

Merjan sivuilta löysin tämän reseptin. Olinkin joskus törmännyt siihen Hellapoliisin sivuilla, mutta se jäi silloin testaamatta… Nyt piti testata, kun jotain gluteenitonta ajattelin leipoa. Tein tämän siis ihan Merjan ohjeen mukaan, mutta vaihdoin jauhot gluteenittomiksi ja osan pohjan suklaasta laitoin daim-suklaana. Todella hyvää! Ja herkullista vielä pakastettunakin 🙂 Tässäpä ohje niin, miten itse sen tein:…

Continue reading →